Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

Nieuws

Er valt heel wat te beleven op onze academie! Hier lees je het meest recente nieuws en vind je foto's en video's terug van onze activiteiten. 


Toonmoment Piano 2.1

FOTOREPORTAGE Het schooljaar loopt op zijn einde, en daarmee ook voor vele leerlingen hun allereerste jaar instrumentles.


Toonmoment Woordatelier - De Octopus

De klassen woordatelier van Benedikte sluiten het schooljaar af!


TUTTI: STAP ENSEMBLEDAG

FOTOREPORTAGE Het grote STAP groepsmusiceren-festival!


VIRTUOSO 2024 FINALE

RESULTATEN FINALE Dit jaar kroont een STAP-leerling zich kampioen!


Schwoeng en Sing In+ trekken naar het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt

EMJ is een muzikale ontmoeting tussen zo’n 3000 tot 5000 kinderen en jongeren tot 28 jaar van over de hele wereld.


Dansprojecten schooljaar 23-24

Onze jaarlijkse dansvoorstelling, waarin alle leerlingen dans het podium van De Spil betreden, werd dit jaar vervangen door een aantal verschillende optredens.


STROOM: het Woord-oriëntatiefestival

FOTOREPORTAGE Op 27 maart maakten de leerlingen 3.3 kennis met de verschillende woordvakken uit de vierde graad. Ze konden volop genieten van toonmomenten dramalab, verteltheater, speltheater en performance.


FEEST 2024

FOTOREPORTAGE Met als thema 'Magie', kon het ook niet anders: onze opendeurdag was in één woord ... magisch!


Opnames maken met Wouter Bossuyt

FOTOREPORTAGE Vrijdag 22 maart kwam Wouter Bossuyt langs in onze klassen Woordlab. Wouter is sociaal-artistiek werker in De Spil en bracht een opnamestudio mee!


Filiaalconcert Beveren

FOTOREPORTAGE Met circus als centrale thema werd het filiaalconcert van STAP Beveren een prachtig schouwspel! De Kleine Stooringhe in Rumbeke was de arena voor de avond, waarin al onze artiesten hun beste acts opvoerden.


VIRTUOSO 2024

RESULTATEN PROVINCIALE WEDSTRIJDEN VIRTUOSO, VLAMO’s wedstrijd voor solisten kleurt steevast het voorjaar, met elk jaar zo’n 1000 inschrijvingen!


Tocando: Safety First!

FOTO & VIDEO Het eerste weekend van maart staat in het teken van de gitaar!


De beuk erin!

FOTOREPORTAGE 'De beuk erin' is ondertussen een vaste waarde geworden binnen onze afdeling in Kortemark.


Klaridag & Saxodag 2024

FOTOREPORTAGE Woensdag 21 januari weerklonken in De Kleine Storinge de hele dag de geluiden van de klarinet.


Filiaalconcert Ledegem

FOTOREPORTAGE De leerlingen uit ons filiaal in Ledegem lieten hun publiek verdwalen in een prachtig web van muziek en woord.


Workshop pauken

FOTO & VIDEO Woensdag 7 februari was Titus Franken, percussionist bij Brussels Philharmonic, te gast op STAP voor het geven van een workshop pauken aan onze leerlingen slagwerk.


Toonmoment blokfluit & groepsmusiceren piano

FOTO & VIDEO De leerlingen van Astrid Casteels uit  de hoofdschool in Roeselare lieten ons genieten van de mooie klanken van de blokfluit, afgewisseld met quatre-mains pianostukken.


Filiaalconcert Moorslede

FOTOREPORTAGE 'Wacht' luidde dit jaar de titel van de filiaalvoorstelling van Moorslede.


Jongerenweekend Jazz-Pop-Rock

FOTOREPORTAGE Het eerste weekend van februari stond gereserveerd voor het jaarlijkse jongerenweekend JPR! Sinds vorig jaar trekken we samen met de leerlingen van Kunstacademie Torhout naar jeugdverblijf Merkenveld.


Het Salon

FOTOREPORTAGE Op 25 januari stonden de woordleerkrachten van STAP op de kalender van TOON VZW. Met 'Het Salon' creëerden ze een gezellige huiskamer op het podium, compleet met pannenkoekengeur én hond.


MCV 3de graad

FOTOREPORTAGE In de derde graad klassieke muziek zien de lessen muzikale en culturele vorming er heel wat anders uit!


Toonmomenten Kerst en eindejaar 2023

FOTOREPORTAGE Zoals steeds sluiten we bij STAP het jaar in schoonheid af! De laatste week voor de kerstvakantie staat onze agenda dan ook vol van eindejaars- en kerstconcerten.  


Luisterbad Majeur

FOTOREPORTAGE Maandag 19 december vond er iets magisch plaats in De Kleine Stooringhe in Rumbeke ... : een uniek 'luisterbad' met volwassenenkoor Majeur. Onze fotograaf ging langs tijdens de repetitie.
 


Toonmoment slagwerk

FOTOREPORTAGE Licht uit, spot aan! Op 4 & 5 december gingen onze slagwerkers undercover: op hun toonmoment speelden ze covers van bekende popliedjes.


Sint & Piet

FOTOREPORTAGE De eerste week van december? Die staat helemaal in het teken van De Sint natuurlijk! En bij STAP is dat niet anders.


Eindejaarsconert STAP orkesten & kleine ensembles

FOTOREPORTAGE Muziek als remedie tegen de koude dagen: daar zorgden onze orkesten en kleine ensembles voor op woensdag 29 november in de Heilig Hartkerk in Roeselare.


Toonmoment Dankjewel

FOTOREPORTAGE Leerlingen piano van Gieselinde Rondelez, leerlingen klarinet en saxofoon van Frank Markey en leerlingen woord van Shirley Sintobin uit het filiaal in Rumbeke zeiden 'Dankjewel!' op het podium van De Kleine Stooringh


De Sint komt aan in Roeselare!

FOTO & VIDEO Heb je het al gehoord? Sinterklaas is in het land! Dit jaar neemt hij zijn intrek in de villa in Park Vandewalle. Onze saxofonisten jazz-pop-rock zorgden ervoor dat dit niet ongezien voorbij ging...
 


Halloweenconcert 2de graad viool

FOTO & VIDEO Vlak voor de herfstvakantie toonden de leerlingen tweede graad viool van Annemie Spanjers aan hun familie wat ze kunnen tijdens een halloweenconcert.


De moord op tante Gigi

VIDEO/FOTOREPORTAGE Woensdag 25 oktober speelden de leerlingen woordatelier 2.4 bij Benedikte Crombez in De Octopus het toneelstukje 'De moord op tante Gigi' (geschreven door Astrid Sercu) voor de kinderen in de naschoolse opvang.


11.trail

FOTO & VIDEO Misschien kende je de 11.trail al, of misschien heb je zelf wel al eens meegedaan.


Zingeling 2023

FOTOREPORTAGE Op 28, 29 en 30 augustus kwamen 96 kinderen tussen 6 en 12 jaar naar STAP voor het jaarlijkse koorkamp Zingeling.


UITSTAP schooljaar 22-23

FOTOREPORTAGE Zoals steeds sloten we ook schooljaar 2022 - 2023 af met een prachtig concert. Een selectie van opmerkelijke leerlingen en acts uit het voorbije schooljaar gaven het beste van zichzelf op het podium van CC De Spil.


Klaridag 2023

FOTOREPORTAGE Woensdag 28 juni stond in het teken van de klarinet! 


Op bezoek in de orgelles

FOTOREPORTAGE Net voor het verlengde hemelvaartweekend brachten we een bezoekje aan de orgelles bij leerkracht Stan Van Rompaey. De les ging niet door in een lokaal van STAP, maar wel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Roeselare.


Opendeurdag Jazz - Pop - Rock

FOTOREPORTAGE Ongeveer 20 jaar geleden werden in STAP Roeselare de eerste lessen jazz-pop-rock opgestart.


De Grootste Ettertjes Van De Wereld

VIDEO Grote ettertjes zijn de leerlingen woordatelier 2.3 bij Astrid Sercu zeker niet! Wel brachten ze een prachtige vertolking van enkele grote ettertjes, zaterdag 29 april voor hun familie en vrienden.


Toonmoment Woordatelier 2.3 SBS De Brug

FOTOREPORTAGE Donderdagavond 27/04 in Stedelijke Basisschool De Brug speelden de leerlingen bij Shirley Sintobin 4 kleine stukjes voor publiek: 'Katarina Kietelkous', 'Buurman leest een boek', 'Ijsje' en 'Het allermooiste ei'.


Toonmoment Woord

FOTOREPORTAGE Donderdag 27 april stonden de leerlingen woordlab individueel 3.3 en verteltheater 4.2 bij leerkracht Siska Viaene op het podium. Ze brachten 7 verschillende teksten voor familie en vrienden. 


Korenfestival in Kontich: Sing In+

FOTOREPORTAGE Na Schwoeng trok ook Sing In+, een dag later op 23 april, naar het Korenfestival in Kontich.


Korenfestival in Kontich: Schwoeng

FOTOREPORTAGE Zaterdag 22 april trok ons jeugdkoor Schwoeng richting Kontich voor het tweejaarlijks Korenfestival.


Feest! 2023

FOTOREPORTAGE Op 25 maart was het weer tijd voor Feest!


Eerste Toonmoment Pre-Musical

VIDEO Sinds schooljaar 2022 - 2023 kunnen jongeren uit de tweede graad muziek, woord en/of dans in het derde en vierde jaar de opleiding Pre-Musical volgen.


VIRTUOSO 2023

Resultaten voorrondes en finale. VIRTUOSO, VLAMO’s wedstrijd voor solisten kleurt steevast het voorjaar, met elk jaar zo’n 1000 inschrijvingen!


Filiaalconcert Beveren

FOTOREPORTAGE Op de vooravond van valentijn schreeuwden de leerlingen uit STAP Beveren hun liefde van de daken. De liefde voor muziek en woord, hun familie of nog iets of iemand anders. 


Seizoenen In Beweging

FOTOREPORTAGE Herfst, winter, lente en zomer… 4 seizoenen doorheen een jaar. Genoeg inspiratie voor een dansvoorstelling! De dansers van STAP brachten op 11 en 12 februari hun grote dansvoorstelling ‘Seizoenen in beweging’.


Filiaalconcert Lichtervelde

FOTOREPORTAGE De leerlingen muziek en woord uit STAP Lichtervelde toonden wat ze kunnen op het podium van OC De Schouw.


Kerstconcerten t.v.v. TEJO VZW

FOTOREPORTAGE Tussen 23 november en 23 december hield STAP 5 kerstconcerten ten voordele van TEJO vzw.