Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

Dans

Seizoenen In Beweging

FOTOREPORTAGE Herfst, winter, lente en zomer… 4 seizoenen doorheen een jaar. Genoeg inspiratie voor een dansvoorstelling! De dansers van STAP brachten op 11 en 12 februari hun grote dansvoorstelling ‘Seizoenen in beweging’. We lieten ons meeslepen doorheen onze seizoenen, proef de magie van de natuur en snoven de sfeer van elk seizoen op.

Van dwarrelende herfstbladeren en plenzende regenbuien in de herfst, naar sneeuwstormen en adembenemende sneeuwlandschappen in de winter. In de lente vieren we nieuw en dartel leven en zwoele stranddagen en hevige stormen brengen ons doorheen de zomer. De verschillende natuurelementen kwamen tot leven in de bewegingen en choreografieën van de dansers.

Niet alleen natuurelementen kwamen aan bod, ook gevoelens, sferen en gebeurtenissen doorheen de seizoenen. Van de herfstblues naar de donkerste dagen van het jaar; de dagen waar we steun willen bieden aan elkaar. De kerstperiode bood fijne inspiratie met cadeautjes en feesten. In de lente werd onze fantasie gewekt en in de zomer kregen we zin om te reizen, met heerlijke zomerhits in onze oren. 

Hebben we nog wel echte seizoenen of zijn ze in beweging? Wat met die warme temperaturen in de winter? Of late vrieskou in de lente? Zijn er echt meer natuurrampen zoals stormen, overstromingen en tsunamis? Is alles aan het veranderen? 

Wat kunnen wij zelf doen om de opwarming van het klimaat tegen te houden? Komen we in opstand? Of houden we ons stil bezig met onze eigen kleine stapjes richting een beter klimaat? Kunnen wij nog onbezorgd verder bouwen aan onze toekomst? Op deze vragen gaven onze dansers een antwoord in deze prachtige voorstelling!

Met dank aan Michel Danneels voor de prachtige foto's.

Deel dit nieuwsbericht: