Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

6 en 7 jarigen

Muziek voor kinderen

Als initiatieleerling zit je in de eerste graad aan onze academie. Hier wordt nog geen onderscheid gemaakt tussen klassiek en jazz-pop-rock. Muzieknoten hoef je hier nog niet te kennen. Toch kan je vanaf 6 jaar al een instrument leren of in een koor zingen.

Je houdt van muziek, maar zou je ook graag toneel spelen? Geen probleem, want bij STAP kan je met beide tegelijkertijd kennismaken. Spelenderwijs de wereld van muziek en woord ontdekken is waar het hier om draait.

Vioolinitiatie

20 + 45 minuten/week

Viool leren spelen kan je in STAP vanaf 6 jaar. Zelfs zonder vooraf muzieknoten te kennen! We leren je dit allemaal. Je krijgt wekelijks een individueel lesmoment (20 min) en een groepsles (45 min). Telkens zijn mama of papa erbij, zodat zij jou thuis verder kunnen begeleiden.

 

Muziekinitiatie

2 jaar – 1 uur/week

Zonder nootjes, maar met veel speelplezier worden de kinderen vanuit hun fantasie muzisch geprikkeld. Zingen, bewegen en musiceren in groep vormen de basisactiviteiten tijdens de lessen. Het werken naar een toonmoment toe en de beleving op het podium zijn misschien wel het hoogtepunt van het jaar. 

 

Muziek- + woordinitiatie

2 jaar – 1 uur/week

In Roeselare, Hooglede,  Lichtervelde en SBS De Vlieger worden de lessen muziekinitiatie afgewisseld met lessen woordinitiatie. De jongste leerlingen uit de academie maken hierbij een ontdekkingsreis naar het rijk van de verbeelding. Spelenderwijs gaan we met taal, beweging en muziek aan de slag. 

Bruis jij van de fantasie? Verzin je graag verhaaltjes? Vertel, zing, beweeg en speel je graag? Ontdek dan het podiumbeest in jezelf!

Muziekinitiatie vocaal: initiatiekoor Sing In

2 jaar – 1 uur/week

Maak spelenderwijs kennis met je zangstem! Kan je moeilijk stilzitten als je muziek hoort? Zing je graag de pannen van het dak? Droom je ervan om eens op een podium te schitteren? Bij Sing In zet je de eerste stapjes in de wondere wereld van muziek. Zowel ritmiek, beweging, expressie, zang en articulatie komen aan bod. Heb je helemaal de zangkriebels te pakken? Dan stroom je aan het einde van de eerste graad probleemloos door naar Sing In+, ons kinderkoor voor de tweede graad.

Sing In gaat door op donderdag van 16.30 uur tot 17.30 uur onder leiding van Hans Helsen in de hoofdschool. Inschrijven kan als een gewone inschrijving in de eerste graad OF bovenop een andere initiatieles. 


Wil je je inschrijven voor de lessen muziekinitiatie of muziek- en woordinitiatie? Dan kan je ervoor kiezen om al een instrument te leren. Die keuze is trouwens niet blijvend. Wil je na één of twee jaar initiatie toch nog een ander instrument kiezen? Dan is dat nog steeds mogelijk.

Uit deze instrumenten kan je kiezen:

Houtblazers: blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, fagot, hobo, piccolo
Koperblazers: bariton, bugel, kornet, hoorn, trombone, trompet, bastuba, eufonium
Slagwerk
Strijkinstrumenten: viool, cello, contrabas
Tokkelinstrumenten: harp
Toetsinstrumenten: orgel