Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

6 en 7 jarigen

Muziek voor kinderen

Als initiatieleerling zit je in de eerste graad aan onze academie. Hier wordt nog geen onderscheid gemaakt tussen klassiek en jazz-pop-rock. Muzieknoten hoef je hier nog niet te kennen. Toch kan je vanaf 6 jaar al een instrument leren of in een koor zingen.

Je houdt van muziek, maar zou je ook graag toneel spelen? Geen probleem, want bij STAP kan je met beide tegelijkertijd kennismaken. Spelenderwijs de wereld van muziek en woord ontdekken is waar het hier om draait.

Vioolinitiatie

20 + 45 minuten/week

Viool leren spelen kan je in STAP vanaf 6 jaar. Zelfs zonder vooraf muzieknoten te kennen! In de hoofdschool krijg je wekelijks een individueel lesmoment (20 min) en een groepsles (45 min). Telkens zijn mama of papa erbij, zodat zij jou thuis verder kunnen begeleiden.

 

Muziekinitiatie

2 jaar – 1 uur/week

Zonder nootjes, maar met veel speelplezier worden de kinderen vanuit hun fantasie muzisch geprikkeld. Zingen, bewegen en musiceren in groep vormen de basisactiviteiten tijdens de lessen. Het werken naar een toonmoment toe en de beleving op het podium zijn misschien wel het hoogtepunt van het jaar. 

 

Muziek- + woordinitiatie

2 jaar – 1 uur/week

In Roeselare, Hooglede,  Lichtervelde en SBS De Vlieger worden de lessen muziekinitiatie afgewisseld met lessen woordinitiatie. De jongste leerlingen uit de academie maken hierbij een ontdekkingsreis naar het rijk van de verbeelding. Spelenderwijs gaan we met taal, beweging en muziek aan de slag. 

Bruis jij van de fantasie? Verzin je graag verhaaltjes? Vertel, zing, beweeg en speel je graag? Ontdek dan het podiumbeest in jezelf!

Muziekinitiatie vocaal: initiatiekoor Sing In

2 jaar – 1 uur/week

Maak spelenderwijs kennis met je zangstem! Kan je moeilijk stilzitten als je muziek hoort? Zing je graag de pannen van het dak? Droom je ervan om eens op een podium te schitteren? Bij Sing In zet je de eerste stapjes in de wondere wereld van muziek. Zowel ritmiek, beweging, expressie, zang en articulatie komen aan bod. Heb je helemaal de zangkriebels te pakken? Dan stroom je aan het einde van de eerste graad probleemloos door naar Sing In+, ons kinderkoor voor de tweede graad.

Sing In gaat door op zaterdag van 9 tot 10 uur in de hoofdschool in Roeselare. Inschrijven kan als een gewone inschrijving in de eerste graad OF bovenop een andere initiatieles. 


Instrumentinitiatie

Ben je ingeschreven voor muziekinitiatie of muziek- en woordinitiatie? Goed nieuws: je kan meteen al een instrument leren. 

Uit deze instrumenten kan je kiezen:

Houtblazers: blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, fagot, hobo, piccolo
Koperblazers: bariton, bugel, kornet, hoorn, trombone, trompet, bastuba, eufonium
Slagwerk
Strijkinstrumenten: viool, cello, contrabas
Tokkelinstrumenten: harp
Toetsinstrumenten: orgel, klavierklas, klavecimbel

Wil je liever nog geen instrument spelen? Die keuze kun je nog altijd maken. Je volgt dan enkel de initiatielessen?