Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

Danscompagnies

 

Mini compagnie

1 uur/week 

Vanaf 2.2 (het tweede jaar van de tweede graad) kunnen leerlingen uitgenodigd worden voor de mini compagnie. In deze les kunnen leerlingen verder kennismaken met andere stijlen als jazz, hedendaags, modern, funk. Tijdens dit uur wordt er specifiek aan een choreografie gewerkt binnen een bepaalde stijl. Tijdens dit uur staan creativiteit, compositie en choreografie centraal.

 

Pré-compagnie / junior compagnie

1 uur/week 

Zit je in de 3de graad dans, dan kan je uitgenodigd worden om deel te nemen aan de pré-compagnie en, in een later stadium, aan de Junior compagnie. Dit is een voorbereidende les naar de specialisatie in de Compagnie. Er wordt sterk choreografisch, conceptueel en experimenteel gewerkt. Je werkt aan meerdere dansstukken en je doet meer podiumervaring op. Er wordt dieper ingegaan op stijlen als hedendaags en modern. Je gaat creatief aan de slag met bewegingen. Je krijgt een beeld van hoe een choreografie tot stand komt en je neemt deel aan het creatieve proces. 

 

Compagnie hedendaagse of klassieke dans

2 jaar - modulair

Vanaf of na de 4e graad kunnen dansers voor de Compagnie uitgenodigd worden. De Compagnie bouwt verder op de basis waarmee de Junior Compagnie eindigde. Hier ligt de nadruk nog meer op zelfontplooiing, groepswerk, deelnemen aan het maakproces. De leerlingen worden ondergedompeld in verschillende stijlen en verdiepen hun kennis van o.a. hedendaagse dans, danstheater en expressieve dans. Je krijgt de kans om vaker op te treden en je krijgt wel eens les van een gastchoreograaf.