Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

2de graad klassieke muziek

8 tot 12 jaar
4 jaar - 3 uur/week

In de tweede graad klassieke muziek volg je deze vakken:

Instrument of zang
1 uur per week

Hou je zoveel van muziek dat je ervan droomt zelf muziek te spelen of te zingen? Wekelijkse lessen en dagelijkse oefentijd brengen je snel tot gezellige muzikale momenten thuis, in de klas, onder vrienden en op het podium.

Muzikale en culturele vorming
1 uur per week

Noten lezen, samen zingen, luisteren naar muziek en de noten neerschrijven... dat brengt je in de 2de graad een grote stap voorwaarts. Wat je nu leert is belangrijk om muziek te kunnen maken.

Groepsmusiceren
1 uur per week

Luisteren naar de ander, leren rekening houden met elkaar en vooral genieten van wat je samen aan het maken bent. Met je klas zing je veel samen en speel je veel samen op verschillende instrumenten. Af en toe breng je ook je eigen instrument mee en geniet je van samen muziek maken.

 

Wil je naast je instrumentles ook graag zingen? Dat kan! Bijkomend volg je dan de lessen groepsmusiceren vocaal. 

Sing In+ (groepsmusiceren vocaal):

Sing In+ is het kinderkoor voor alle kinderen vanaf het eerste jaar van de tweede graad die graag zingen. De kinderen leren liedjes van over de hele wereld in verschillende talen met veel aandacht voor expressie en maken kennis met eenvoudige meerstemmigheid. Deze hechte groep geeft alle deelnemers extra uitdagingen en podiumkansen. Bovendien is er jaarlijks ook een koorweekend.

Sing In+ repeteert op zaterdagochtend van 10.15 uur tot 11.30 uur onder leiding van Hans Helsen in de hoofdschool. Link naar pagina Sing In+

 

Pré-musical

Vanaf het schooljaar 2023-2024 biedt STAP Roeselare de optie pré-musical aan. Wil je muziek, woord en dans combineren, dan kan je je hier helemaal uitleven!

Als jongere in de tweede graad muziek kan je in het derde jaar (2.3 - vijfde leerjaar) en het vierde jaar (2.4 - zesde leerjaar) de opleiding pré-musical volgen. 

  • Vanuit muziek: je volgt naast muzikale en culturele vorming, groepsmusiceren en instrument nog 1 uur extra musical atelier. 
  • Vanuit woord: je volgt naast woordatelier 1 uur musical atelier en 1 uur musical MCV (muzikale en culturele vorming).
  • Vanuit dans: je volgt naast 2 uur danslab nog 1 uur musical atelier en 1 uur musical MCV (muzikale en culturele vorming)

Musical atelier gaat door op vrijdagavond in de hoofdschool in Roeselare. Jouw andere lessen muziek, woord en/of dans volg je in een afdeling naar keuze. 

In de derde graad kan je dan doorstromen naar de optie Musical.