Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

Acteren of presenteren? Aan jou de keuze!

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een toneelstuk, wil je weten hoe je een boeiend verhaal vertelt of de perfecte speech houdt? Bij STAP Roeselare zet je eindelijk die stap naar het podium.

Woordstudio & Spreken en Vertellen

Wil je graag trefzeker leren spreken?

Zit er een presentator verscholen in jou?

Hoe neem je een interview af?

Zin om je uitspraak te verfijnen en naar een hoger niveau te tillen?

Durf je de verhalenverteller in jezelf tot leven te laten komen?

Ben je je bewust van je ademhaling wanneer je spreekt?

Als jij graag de antwoorden wil vinden op deze vragen dan is de optie Spreken en Vertellen vast de juiste keuze voor jou. Samen met andere volwassenen leer jij, op jouw tempo, in de lessen 'spreken en vertellen' en 'woordstudio' je eigen, authentieke spreekstijl kennen. Tijdens deze lessen werken we aan vorm, inhoud, taalzuiverheid, spreektechnieken, lichaamstaal en concentratie. We nemen je ademhaling en uitspraak onder handen en gaan dieper in op verschillende spreekdomeinen zoals de speech, het interview, het verhaal...

 

Speltheater & Dramastudio

Gebeurt het je ook soms, dat je na een drukke werkdag, in de zetel ploft en wegdroomt bij één of ander tv-programma? Dat je eventjes zelf op dat onbewoonde eiland zit? Dat je zelf die avonturen meemaakt?

En gebeurt het dan ook dat je uit die droom gewekt wordt door een inkomende mail, een piepende wasmachine, een dringende telefoon, een zoon of dochter die je NU nodig heeft?

Herkenbaar!

Wat zou het voor jou betekenen als je 2 uur in de week je fantasie de vrije loop kan laten? Als je 2 uur in de week zou kunnen ontsnappen aan de ratrace van het leven? Als je toch tenminste 2 uur in de week even in de huid van iemand anders kan kruipen? En gewoon kan spelen?

Zou dat niet fantastisch zijn? 

Dankzij de opleiding Dramastudio en speltheater kan dat!

We duiken onze fantasiewereld in, laten onze stoutste dromen tot leven komen én we bouwen aan een podiumwaardig resultaat.  

 

  • "Ik vind de lessen geweldig, omdat het heel veel improviseren is. Volgend jaar werken we meer met tekst, maar improviseren blijft een onderdeel. We oefenen ook op onze uitspraak door middel van spreekoefeningen: zo vertellen we bijvoorbeeld aan het begin van de les over ons weekend of schrijven we een verhaaltje. Waar ik het in het begin van jaar wat moeilijk mee had, was mijn West-Vlaams accent. Maar na een tijdje ging dat al stukken beter! Ik leerde mijzelf ook meer open te stellen tegenover mijn klasgenoten, je gaat helemaal uit je comfortzone. Daarnaast leerde ik ook hele leuke mensen kennen, wat een extra plus is! Ik kijk al uit naar mijn tweede jaar." - Lana Gadeyne

     

  • "Woord is heel tof, ontspannend, je kan jezelf zijn en gewoon een andere persoon spelen. Dit jaar (het eerste jaar van de derde graad) was het vooral improviseren. Wat in het begin een uitdaging was, nu een makkie. Het is zeker aan te raden, het is misschien iets buiten je comfortzone maar dat maakt het ook toffer. Je leert jezelf beter kennen en leert veel bij zoals hoe je je moet inleven in een personage en natuurlijk hoe je je spraak verzorgt." - Zoë Vanelslander

 


Beide opleidingen bestaan uit twee uren per week. Ieder jaar kan je het resultaat van je werk laten zien tijdens een toonmoment. Het volledige traject van onze woordopleiding voor volwassenen vind je hier.


 

proeflessen

Geïnteresseerden kunnen in september gratis proeflessen volgen: