Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

Unieke opleidingen bij STAP

Wist je dat je bij STAP ook een aantal unieke opleidingen kan volgen binnen de domeinen muziek en woord? We lijsten ze hier voor je op!

 

Compositie

Ben je gebeten door muziek? Wil je graag je eigen muziek uitvoeren op je instrument of met je stem? Of ligt je interesse meer bij het bestuderen en ontleden van muziek dan bij het spelen zelf? Heb je ooit al geprobeerd om muziek te schrijven of moet je nog je eerste noten op papier zetten?

Je wordt ingewijd in de wereld van het componeren en maakt kennis met de geheimen van een muziekstuk. Je leert jouw eigen muziek schrijven en we brengen jouw creaties op het podium tot leven.

STAP biedt je een waaier aan mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als componist! Je kan vanuit zowel instrument/zang als de volledig theoretische opleiding Muziek Schrijven starten. Ook als je geen les (meer) volgt op STAP maar wel een instrument speelt ben je welkom.

 

Muziekproductie

Hier focussen we op alle facetten van het opnemen van muziek. Je leert de verschillende types microfoons en hun voornaamste toepassingen kennen, leert werken met opnamesoftware en met de voornaamste tools waar we in de mixen fase mee aan de slag gaan (Eq, compressor/limiter, reverb, Delay, ...).

Daarnaast hebben we het over geluid, hoe geluid zich gedraagt in een ruimte en hoe we die kennis kunnen aanwenden in een opnamesituatie. We willen in deze lessen vooral praktisch te werk gaan, en zoveel mogelijk verschillende STAP-ensembles opnemen (strijkorkest, koor, solisten, kamermuziekgroepen, pop- of rockband, ...). Die opnames worden dan ons labomateriaal.

Uiteraard komt ook wat ondersteunende theorie aan bod. Deze opleiding is op het lijf geschreven van producers en studiotechnici in spe, maar staat ook open voor leerlingen compositie of creërend muzikant die wat vaardigheden willen opdoen in functie van het componeren/creëren en voor leerlingen instrument die de opgedane kennis willen aanwenden om zichzelf, hun bad of hun ensemble op te nemen.

 

Regie

Ben je een gepassioneerd toneelspeler maar lonkt ook die regiestoel?
Ben je meer een theatermaker dan enkel maar -speler?
Zin om praktische handvaten aangereikt te krijgen om een groep spelers te enthousiasmeren en mee te nemen in jouw creatieve theaterspinsels?
Goesting om je eigen theatertaal te creëeren, zowel in het analyseren van teksten en voorstellingen als in je eigen enscenering van een stuk?

Heb je toneel gevolgd in het DKO, heb je al heel wat speelervaring of wil je je regiepraktijk verder verdiepen?
Schrijf je dan nu in voor het oriëntatiegesprek via info@staproeselare.be.

Drie jaar lang word je ondergedompeld in alle facetten van de regie. Via workshops en 2 masterclasses (tekstanalyse, dramaturgie, belichting en geluid, kostumering, decor,…), het gratis bijwonen en analyseren van 3 voorstellingen in De Spil, gesprekken met professionele regisseurs en intense sessies acteursregie, ... ontwikkel je een eigen signatuur in een volledig zelf gemaakte theatervoorstelling.Je wordt drie jaar lang opgevolgd en begeleid door dezelfde professionele coach.

Sinds 2020 is dat Tom Ternest. 

Tom Ternest (°Roeselare) werd in het theater grootgebracht door straffe madammen. In de Acadamie Kunsthumaniora  Brugge (richting woordkunst-drama) was Inge Schaillée zijn lerares drama. Tijdens zijn STAP-parcours werd hij geïnspireerd door Martine Geerinckx tijdens de toneellessen, naast zijn muzikale opleiding. In het hoger onderwijs werd hij helemaal opgekweekt op het conservatorium Antwerpen, richting Toneel Dora van der Groen, waar hij nog les kreeg van deze grande dame zelf.

Sinds zijn afstuderen in 2003 speelt hij in zeer diverse theater- en televisieprojecten. Hij was medeoprichter van theatermakery Het Eenzame Westen waarbij hij speelt, regisseert en ondertussen de algemene artistieke coördinatie op zich neemt. Zijn vele regies, voor zowel professionele als liefhebbersgroepen, variëren van intieme vertellingen tot groots opgezette participatieve en sociaal-artistieke theatervoorstellingen, zowel in de reguliere schouwburg als op bijzondere locaties. En nu staat hij te popelen om zijn ondertussen vergaarde ervaring en kennis met jou te delen!

In samenspraak met de leerlingen wordt een lesdag gekozen.

 

Schrijver

Heb je interesse in boeken en verhalen? Kan je niet zonder een schriftje om je gedachten in neer te krabbelen? Bewaar je de mooie zinnen die je ergens leest? Ben je een dichter, rollen de woorden als poëzie uit je pen? Of droom je eerder van je naam op de kaft van een lijvige roman?

Dan is de opleiding ‘Schrijver’ ongetwijfeld iets voor jou! Je krijgt praktische tips aangereikt. We onderzoeken welke valkuilen er zijn. We leren ook hoe een verhaal opgebouwd wordt. Naast het theoretische aspect, gaan we vooral zelf aan de slag. Aan de hand van vingeroefeningen en grotere schrijfopdrachten ontdek je jouw eigen stijl. Je krijgt veel feedback, zodat je na genoeg schrappen, veel geduld en heel veel doorzetting tot een mooi eindresultaat komt. 

Leerkracht: Elle Verstraeten

 

Inschrijven of meer informatie? Contacteer ons!

Ik ga akkoord met het privacybeleid.