Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

4de graad Jazz-Pop-Rock

15 tot 18 jaar
3 jaar - 2 uur/week

Heb je de 3de graad succesvol afgerond, dan stroom je door naar de 4de graad. Je hebt al heel wat muzikale bagage waarmee je verder aan de slag gaat tijdens je hogere opleiding. Je hebt gedurende 3 jaar 2 uur les per week.

De 4e graad volg je verder in de optie waarin je in de 3e graad bent afgestudeerd, pré-vertolkend of pré-creërend.

De inhoud van de vakkan vind je op de pagina 3de graad muziek JPR.

 

Vertolkend muzikant

Je volgt 1 uur instrument of zang en 1 uur groepsmusiceren per week.

 

Creërend muzikant

In dit traject heb je keuze uit 4 opties:

OPTIE 1

Instrument of zang (1 uur)

muziektheorie (1 uur)

OF arrangeren (1 uur)

OF geluidsleer en opnametechniek (1 uur)

 

OPTIE 2

Groepsmusiceren (1 uur)

+  muziektheorie

OF arrangeren (1 uur)

OF geluidsleer en opnametechniek (1 uur)

 

OPTIE 3

de volledig theoretische richting muziek schrijven

1 uur muziektheorie

1 uur arrangeren 

 

OPTIE 4

Muziekproductie

1 uur muziekproductie

1 uur geluidsleer en opnametechniek

 

Muziekproductie
2 uur/week

In de opleiding Muziekproductie focussen we op alle facetten van het opnemen van muziek. Je leert de verschillende types microfoons en hun voornaamste toepassingen kennen, leert werken met opnamesoftware en met de voornaamste tools waar we in de mixing fase mee aan de slag gaan (Eq, compressor/limiter, reverb, delay, …). Daarnaast hebben we het over geluid, hoe geluid zich gedraagt in een ruimte en hoe we die kennis kunnen aanwenden in een opname.

We willen in deze lessen vooral praktisch te werk gaan en zoveel mogelijk verschillende (school)ensembles opnemen (strijkorkest, koor, solisten, kamermuziekgroepen, pop- of rockband, …). Die opnames worden dan ons labomateriaal. Uiteraard komt ook wat ondersteunende theorie aan bod.

Deze opleiding is op het lijf geschreven van producers en studiotechnici in spe, maar staat ook open voor leerlingen Compositie of Creërend muzikant die wat vaardigheden willen opdoen in functie van het componeren/creëren en voor leerlingen instrument die de opgedane kennis willen aanwenden om zichzelf/hun band/hun ensemble op te nemen.

 

Specialisatie

Na de 4de graad is het mogelijk om, onder voorwaarden, nog 2 jaar extra les te volgen in de specialisatiegraad. Dit is een opleiding op maat. Wens je meer informatie, neem conctact op via info@staproeselare.be.