Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION

2e graad JPR

In de tweede graad jazz-pop-rock volg je de vakken muzikale en culturele vorming en groepsmusiceren samen met de leerlingen uit de klassieke richting. Voor een instrument of zang kan je wel al kiezen voor jazz-pop-rock.

Instrument of zang1 uur/week

Hou je zoveel van muziek dat je ervan droomt zelf muziek te spelen of te zingen? Wekelijkse lessen en dagelijkse oefentijd brengen je snel tot gezellige muzikale momenten thuis, in de klas, onder vrienden en op het podium. Op de instrumentenpagina kan je zien welke instrumenten je kan volgen binnen JPR.

Muzikale en Culturele vorming1 uur/week

Noten lezen, samen zingen, luisteren naar muziek en de noten neerschrijven... dat brengt je in de 2de graad een grote stap voorwaarts. Hier wat meer informatie?

Groepsmusiceren1 uur/week

Luisteren naar de ander, leren rekening houden met elkaar en vooral genieten van wat je samen aan het maken bent. Met je klas zing je veel samen en speel je veel samen op verschillende instrumenten. Af en toe breng je ook je eigen instrument mee en geniet je van samen muziek maken.

 

Wil je naast je instrumentles ook graag zingen? Dat kan! Bijkomend volg je dan de lessen groepsmusiceren vocaal. 

Sing In+ (groepsmusiceren vocaal):

Sing In+ is het kinderkoor voor alle kinderen vanaf het eerste jaar van de tweede graad die graag zingen. De kinderen leren liedjes van over de hele wereld in verschillende talen met veel aandacht voor expressie en maken kennis met eenvoudige meerstemmigheid. Deze hechte groep geeft alle deelnemers extra uitdagingen en podiumkansen. Bovendien is er jaarlijks ook een koorweekend.

Sing In+ repeteert op zaterdagochtend van 11.15 uur tot 12.30 uur onder leiding van Hans Helsen in de hoofdschool. Ga hier naar de pagina van Sing In+.