mobiliteit

Gewijzigde mobiliteit rond de site STAP Roeselare. 
Wat u moet weten.

Iedereen die met de auto naar de academie komt, als medewerker, als leerling of als ouder, weet hoe druk het voor de academie op de Meenseheirweg kan zijn. Op de piekmomenten ontstaan daarbij situaties die gevaarlijk zijn en worden er verkeersinbreuken gepleegd (bijvoorbeeld parkeren op de stoep). Ook de buurtbewoners zijn betrokken partij.  Zij dragen namelijk de gevolgen van de verkeersoverlast in hun straat.  Het stadsbestuur heeft 2 ingrepen uitgevoerd: een nieuwe zoen-en vroemzone in de bocht bij het begin van de Meenseheirweg en een slagboom ter afsluiting van de lerarenparking.

zoen-en vroemzone in de Meenseheirweg

De kinderen kunnen er op een veilige manier uitstappen, weg van het verkeer, meteen op het voetpad bij de ingang van de academie. De huidige zoen-en vroemzone pal voor de ingang en op straat aangeduid met zigzaglijnen verdwijnt. De blauw gemarkeerde parkeerplaats voor andersvaliden blijft. 

 Voor het brengen en het halen van de kinderen dringen wij sterk aan om met de auto via de Hippoliet Spilleboutdreef te komen en niet uit de omgekeerde richting. 

 Voor het halen van de kinderen, kom niet 5 of 10 minuten vóór het einde van de les maar 5 minuten ná het einde van de les. De kinderen zijn ondertussen uit de klas en kunnen meteen de auto instappen. Dat creëert een vlottere verkeerscirculatie. 

slagboom ter afsluiting van de lerarenparking 

De parking is enkel nog toegankelijk voor STAP medewerkers, op weekdagen van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 8 tot 15 uur. Buiten deze uren en tijdens schoolvakanties staat de slagboom omhoog en is de parking vrij toegankelijk voor andere gebruikers. 

 Andere opties blijven uiteraard carpoolen en te voet, met de fiets of met de bus naar de academie komen. Als extra service ziet u voortaan in de inkomhal op de displays de vertrekuren van de bussen aan de haltes van c.c. De Spil.  Deze worden doorlopend weergegeven.

Lees alles nog eens rustig na in de bijlage hieronder.